Om oss

I september satte fem ungdomar sig ner med en gemensam vision och det var att komma på en enkel och innovativ lösning på ett av dagens absolut största miljöproblem: engångsartiklar av plast!

Allting började med att vi ställde oss i köket där vi i hopp om att kunna framställa ett nedbrytbart material som skulle kunna formas till sugrör, blandade ihop gelatin, maizena och matrester i en enda stor röra. Efter flera misslyckade försök insåg vi rätt snart att skapa ett helt nytt material inte var rätt väg för oss att gå. Istället fanns lösningen rakt framför ögonen på oss. När vår VD Anna, som kommer från Tyskland, diskuterade vårt projekt med sina föräldrar använde hon ordet “Strohhalm”, vilket betyder sugrör på tyska.

Direkt översatt blir det halmstrå på svenska och efter närmare reflektion insåg vi att detta var lösningen vi letade efter! Råghalm är nämligen både ett starkt och nedbrytbart material som dessutom odlas lokalt ute på de skånska fälten. Innan sugrör började tillverkas av plast, använde man halmstrån för att framställa dem och utan att ha vetat om det hade vi omvandlat en gammal idé och gjort den till något nytt!

Genom att idag kunna tillverka sugrör utav närodlat råghalm erbjuder vi äntligen marknaden ett “nytt” och hållbart alternativ för plastsugrör. Ett alternativ som är både enkelt, billigt och bra för miljön!

Följ med på vår resa mot en plastfri framtid och hjälp oss rädda världen, ett sugrör i taget!

Rawstraw

Våra Sugrör

Våra sugrör är 100% procent naturliga och nedbrytbara. Sugrören är avsedda som engångsartiklar och tillverkas av skånskt råghalm. 


Ett packet sugrör kostar 30kr och innehåller 20st miljövänliga sugrör. Alla sugrör är 20cm långa och varsamt packeterade i silkespapper. 


Byt ut dina plastsugrör idag och gör jorden en tjänst!

FÖLJ OSS HÄR

© Copyright. All Rights Reserved.